Multivitaminen & Mineralen tijdens je zwangerschap

Overzicht van Multivitaminen & Mineralen

Datum: 28-01-2018 | Mathijs de Boer

Als je zwanger bent, heb je meer voedingsstoffen nodig voor jezelf en je baby. Verbazend genoeg is het niet nodig om extra te eten of supplementen te slikken. De natuur heeft het goed geregeld: je lijf neemt sommige voedingsstoffen nu beter op en gaat er efficiënter mee om. Door gezond en gevarieerd te eten krijg je er genoeg van binnen.

Foliumzuur en vitamine D

Voor foliumzuur en vitamine D geldt dit niet. Je hebt zo veel van deze vitamines nodig, dat je met gewoon eten niet voldoende binnen krijgt. Vooral in het begin van je zwangerschap heb je veel foliumzuur nodig. Je behoefte aan vitamine D is je gehele zwangerschap hoger. Let verder op dat je voldoende calcium en ijzer binnenkrijgt.

Moet je veel overgeven, eet je weinig of ben je bang dat je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt? Neem gerust een multivitaminepil, speciaal samengesteld voor zwangere vrouwen. Dat is een goede en veilige keus. Je kunt deze probleemloos je gehele zwangerschap slikken. Bijkomend voordeel is dat je geen aparte tabletten foliumzuur en vitamine D hoeft te nemen; die zitten al in de multi-vitaminepil.

Omega 3-vetzuren

Om voldoende visvetzuren binnen te krijgen kan je - als je geen vis eet - kiezen voor producten met toegevoegde visvetzuren zoals bepaalde soorten margarine en vleeswaren. Kijk op het etiket of er echt visvetzuren aan toegevoegd zijn. Eventueel kun je ook visoliecapsules slikken. Mutlivitamine zijn uiteraard geen vervanging voor gezonde voeding.


Multivitaminen & Mineralen, bekijk, vergelijk en bestel: